Je WordPress website beveiligen

Je WordPress website beveiligen
Is je WordPress website af? En kan je deze online zetten? Dan zit het grootste werk erop. Toch zijn er nog een aantal andere activiteiten. Zo moet je ervoor zorgen dat je website altijd veilig en up-to-date is.

Net als je hardware, kunnen hackers ook jouw website of server aanvallen. Zo kan een hacker jouw site infecteren met malware. Voorbeelden hiervan zijn het versturen van spam, persoonlijke gegevens onderscheppen of je server deel uit laten maken van een bottleneck. Dit kun je voorkomen door je website goed te beveiligen tegen hackers. WordPress is een van de best beveiligde applicaties en wordt continu geüpdate.

Voer updates uit
Om er zeker van te zijn dat je WordPress website altijd beveiligd is en optimaal werkt, is het van belang om regelmatig updates uit te voeren. Houd je installatie, plugins en thema’s altijd up-to-date, zodat je website goed beschermd is.

Maak geregeld een back-up
Er kan altijd iets verkeerd gaan als je net je website aan het bewerken bent. Door een back-up te maken, kan je weer terugkeren naar een eerder moment. Maak dan ook geregeld een back-up om problemen te voorkomen.

 


Recommended Posts

Geef een reactie