WordPress geïnstalleerd? Volg dan deze 7 Tips!

Heb je net WordPress geïnstalleerd? Wat doe je dan daarna? Veel beginnende WordPress gebruikers vragen zich dit af. Er zijn 7 dingen die je het beste direct kunt doen.

  1. Titel, ondertitel en tijdzone aanpassen

Pas de titel, ondertitel en tijdzone gelijk goed aan. Veel mensen vergeten dit. Iets dat zonde is, want een verkeerde instelling heeft ook weer invloed op je ranking in Google. Voor een betere vindbaarheid is het dus belangrijk dat de titel, ondertitel en tijdzone juist zijn. Deze komen automatisch in de websitetitel te staan die je terugziet in Googles’ zoekresultaten.

Instellen titel, ondertitel

Ga naar ‘Instellingen’ en dan naar ‘Algemeen. Hier kun je de titel en ondertitel van je website invullen.

Instellen tijdzone

De tijdzone moet goed ingesteld zijn. Je berichten kunnen namelijk niet op het juiste tijdstip worden gepubliceerd als de tijdzone verkeerd is.

 

  1. Standaard WordPress-berichten en pagina’s verwijderen

Nadat je WordPress hebt geïnstalleerd, zie je standaard 1 pagina, 1 bericht en 1 reactie op je website staan. Dit is overbodig en ook wat storend. Je verwijdert deze informatie door naar ‘Pagina’s’ te gaan. Klik daarna op ‘Alle pagina’s’ en verwijder de voorbeeldpagina. Deze pagina heet in het Engels vaak ‘About’. De berichten verwijder je via ‘Alle berichten’.

  1. Overbodige thema’s verwijderen

WordPress installeert standaard meerdere thema’s na de installatie. Je kunt maar één thema tegelijk activeren. Verwijder de thema’s die je niet gebruikt. Dit scheelt veel ruimte en tijd. Zo hoef je deze thema’s niet meer te updaten. Selecteer de thema’s die je wilt verwijderen en klik op ‘Verwijder’.

  1. Overbodige plugins verwijderen

WordPress heeft standaard meerdere plugins geïnstalleerd. Verwijder deze. De plugin ‘Akismet’ is om spam tegen te houden voor reacties op berichten. Als je niet hebt aangezet dat je reacties wilt ontvangen, kun je de plugin ‘Akismet’ verwijderen. Door overbodige plugins te verwijderen, hoef je deze niet meer te updaten.

  1. De juiste permalinkstructuur instellen

Een permalink is de URL van je websitepagina. Meestal staat deze al goed na de installatie, maar het is toch beter om deze nog even te controleren. Zorg ervoor dat het een logische URL is, zonder onduidelijke tekens. Je stelt een permalink in via ‘Instellingen’ en dan ‘Permalinks’. Als ‘Standaard’ is aangevinkt, dan kloppen je permalinks waarschijnlijk niet. Vink de ‘Berichtnaam’ aan.

 

  1. Je homepage instellen

Op je homepage zijn de laatste berichten te zien. Als je dit niet wil, kun je dit aanpassen. Je kunt dan een nieuwe pagina aanmaken en deze als homepage instellen.

Dit doe je door naar ‘Instellingen’ en dan naar ‘Lezen’ te gaan. Bij ‘Startpagina toont’ staat ‘Je laatste berichten’ aangevinkt. Dit kun je veranderen door te klikken op ‘Een statische pagina’ kiezen en daarna bij ‘Voorpagina’ een pagina te selecteren.

  1. Reacties uitzetten

Wil je reacties uitzetten? Dan kan dit bij ‘Instellingen’ en dan ‘Reacties’. Of installeer de plugin ‘Disable comments’. Deze zet de reacties uit bij pagina’s en berichten. Het is ook mogelijk om per pagina of bericht te bepalen of je reacties wilt tonen. Dit kan via ‘Berichten’ en dan ‘Snel bewerken’. Vink vervolgens ‘Reacties toestaan’ aan of uit. Dit principe werkt hetzelfde bij pagina’s. Wil je reacties toestaan? Zorg er dan voor dat je een goede anti-spamplugin hebt geïnstalleerd, zoals de plugin ‘Akismet’.

Nog een handige tip
Zet je website steeds onder constructie zoals je er nog mee bezig bent. Niemand kan dan zien wat je met WordPress aan het doen bent. Dit kan heel makkelijk met een plugin, zoals de plugin ‘WP Maintenance Mode’.

 


Recommended Posts

Geef een reactie