Een webshop lanceren met een lage investering

Een webshop lanceren met een lage investering
Wil je graag een webshop lanceren? Dan is dit helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Zeker niet als je hierbij gebruikmaakt van WordPress. Dit programma beschikt over ontelbaar veel thema’s en plugins. Met WordPress maak je, met slechts een lage investering, een professioneel uitziende webshop.

Met de volgende tips lukt het je helemaal om een mooie, succesvolle WordPress-webshop te lanceren met een laag budget.

Maak een overzicht van de verwachte kosten
Maak een overzicht van alle zaken waar je geld aan kwijt bent. Voorbeelden hiervan zijn de webhosting, een domeinnaam, het aanschaffen van premium WordPress thema en plugins. Voor nog meer succes ben je ook kosten kwijt aan SEO, online marketingactiviteiten op social media, PPC-advertenties (pay-per-click) en het onderhoud van je webshop.

Je houdt de kosten eenvoudig bij in een Excel sheet. Als je een beeld van de kosten hebt, dan weet je ook meteen wat je elke maand met je webshop moet verdienen om de kosten te financieren.

Nadat je de kosten in een overzicht hebt opgesomd, wordt het ook eenvoudig om een budget op te stellen waar je je aan moet houden. Met een vastgesteld budget word je min of meer gedwongen om niet meer geld uit te geven.

Kies voor flexibele diensten
Wil je een WordPress website laten maken? Of heb je hier hulp bij nodig? Kies dan voor een bedrijf dat flexibele, schaalbare diensten biedt. Sluit hierbij niet zomaar een contract af, maar ga eerst na wat er gebeurt als je de dienst of het contract opzegt. Lees ook de kleine lettertjes. Zorg er ook voor dat je kiest voor een pakket of dienst dat met je onderneming kan meegroeien.

Ga voor een goedkope, allesomvattende oplossing
Eén van de grootste uitdagingen bij het opzetten van een webshop is het opslaan van je producten, het beheren van de voorraden en de logistiek. Deze drie activiteiten kunnen flink in de kosten oplopen. Bovendien kan het ook nog lastig zijn om een opslagruimte te vinden en de logistiek goed te regelen. Als je geen opslagruimte hebt en wilt dat je klanten hun bestelling snel binnenkrijgen, dan is dropshipping een ideale oplossing. Een leverancier houdt dan zelf de voorraden bij en stuurt de bestellingen door naar je klanten. Bij dropshipping betaal je de leverancier een bedrag voor de producten die klanten bestellen. Een andere manier om een webshop te lanceren met een lage investering is om digitale producten en/of diensten te verkopen, zoals e-books, webinars en tutorials. Hiermee houd je de kosten ook laag.

 


Recommended Posts

Geef een reactie