Vermijd deze 5 zaken op een mobiele site

by

Vermijd deze 5 zaken op een mobiele site
Natuurlijk is het belangrijk dat je website op elk apparaat optimaal wordt weergegeven, dus ook op een tablet of smartphone. Mobiele bezoekers stellen wel andere eisen dan desktop bezoekers. Ze gebruiken je mobiele website dan ook op een andere manier. Dit betekent dus dat je je mobiele site op een andere manier moet ontwerpen, bouwen en vullen. Iets dat nog een hele uitdaging is.

De volgende vijf zaken moet je in ieder geval vermijden op je mobiele site.

 1. Een ingewikkelde navigatie
  Heeft je desktop website diepe navigatiemenu’s? Vermijd dit dan op je mobiele site. Gebruik een alternatieve navigatie, zodat je website gebruiksvriendelijk is.
 2. Lange laadtijden
  Lange laadtijden zijn sowieso al slecht voor een website, maar voor mobiele varianten zijn ze de doodsteek. Zorg er dan ook voor dat je zowel je desktop als je mobiele site uitvoerig test op de snelheid, voordat je deze lanceert. Laat overbodige elementen weg, deze beïnvloeden de laadtijd. Je laadtijd kun je test via de website van Tools Pingdom .
 3. Te veel tekst
  Mobiele gebruikers willen snel door een website scrollen en raken sneller verveeld. Uit onderzoek is gebleken dat een mobiele gebruiker zijn aandacht er slechts 5 seconden bijhoudt. Als je te veel tekst op je site plaatst, betekent dit lang scrollen. Iets dat mobiele gebruikers niet graag doen. Zorg dan ook korte, bondige teksten en plaats de belangrijkste informatie bovenaan de pagina. Te veel tekst zorgt trouwens ook weer voor een hogere laadtijd. Dit geldt ook voor afbeeldingen.
 4. Weinig witruimte
  Als je een WordPress site voor een klein scherm ontwerpt, is het belangrijk dat je rekening houdt met de witruimte. Met voldoende witruimte creëer je meer rust en duidelijk overzicht op een website. Hiermee voorkom je dat je pagina’s op een smartphone of tablet lijken te zijn volgepropt met tekst en afbeeldingen.
 5. Niet-geoptimaliseerde of te veel afbeeldingen
  Zorg ervoor dat je alleen geoptimaliseerde afbeeldingen op je website gebruikt. Je afbeeldingen worden dan op de juiste manier geladen en maken je mobiele site sneller. Met de WordPress plugin WP Smush Pro kun je afbeeldingen optimaliseren.

 


Recommended Posts

Geef een reactie