Tien effectieve linkbuilding strategieën

by

Tien effectieve linkbuilding strategieën
Als je een website of webshop hebt dan weet je vast al iets over SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie. Zo weet je dat linkbuilding belangrijk is. Door aan linkbuilding te doen, komt je website hoger in de zoeklijsten te staan. Dit is alleen zo als je gebruikmaakt van de juiste linkbuildingstrategieën.

Er zijn diverse linkbuilding strategieën. De algoritmes van Google veranderen continu. Wat twee jaar geleden nog goed werkte, kan nu juist een verkeerd effect hebben. De volgende tien linkbuildingstrategieën zijn in ieder geval succesvol.

Broken linkbuilding
Het gebeurt vaak dat bronnen ineens van het internet verdwijnen. Dit kan, omdat een site inactief is of niet goed is onderhouden. Dit kan een voordeel opleveren voor jou. Je kunt dan een gelijkwaardige bron op je site plaatsen en contact opnemen met de website die dode uitgaande links bevatten. Biedt aan deze websites jouw content aan als een alternatief. Grote kans dat een websitebeheerder dit accepteert, want niemand wil een foutmelding op zijn website.

Link bait
Link bait is er in diverse vormen. Deze term is een verwijzing naar content die op een natuurlijke wijze links genereert. Unieke en waardevolle contact waar mensen uit eigen initiatief, dus zonder hint, naar linken. Dit zijn links die verdiend worden in plaats van gebouwd. Voorbeelden van waardevolle content is unieke data, enquêtes, gratis tools, mooie graphics en onderzoeken.

Ego bait
Het lijkt vaak alsof invloedrijke deskundigen in jouw branche onbenaderbaar zijn, vooral als je nog maar net bent begonnen. Toch worden de meeste deskundigen blij als je naar hun werk verwijst. Je kunt verschillende tactieken toepassen. Je kunt een persoon bijvoorbeeld quoten in een artikel met een linkje naar hun website, een bron of een product van een persoon vermelden of een interview met een persoon plaatsen.

Gastblogs schrijven
Het schrijven van diverse gastblogs voor anders website in jouw niche is een zeer effectieve strategie om meer links te krijgen. Natuurlijk moet de blog dan wel van een goede kwaliteit zijn.

Newsjacking
Bij newsjacking houd je het nieuws in jouw branche zeer nauwkeurig in de gaten. Vervolgens plaats je content waar jouw eigen merk, product of idee in is verwerkt. Hiermee kan je backlinks genereren. Bij newsjacking is timing van groot belang. Als er nieuws is dan moet je dus meteen actie ondernemen.

Persberichten versturen
Als je nieuwswaardige content hebt, zoals een artikel over de lancering van een nieuwe website, dan kun je persberichten versturen. Zorg er hierbij voor dat het persbericht van een hoge kwaliteit is en geschreven is in de derde persoon. Hiermee verhoog je de kans dat een kanaal je persbericht gebruikt en je meer backlinks genereert.

Infographics creëren
Infographics creëren is een zeer goede strategie. Natuurlijk moet een infographic dan wel een link naar jouw website bevatten. De website waarop je jouw infographic plaatst krijgt dan content van een hoge kwaliteit en jij krijgt een backlink.

Beantwoorden van vragen op Yahoo Answers en Quora
Antwoorden met links zijn een manier om meer bezoekers naar je website te krijgen. Deze methode kun je ook gebruiken om populaire onderwerpen in je branche te ontdekken. Je weet dan wat er leeft onder je doelgroep. Als je ziet dat een bepaalde vraag veel wordt gesteld, is het antwoord niet te vinden op Google. Je kunt hier dus goed op inspelen en contant op je eigen website creëren waarmee je deze vraag beantwoord.

Linkbuilding met afbeeldingen
Linkbuilding met afbeeldingen is een andere manier om meer links te krijgen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Afbeeldingen met quotes van bekende bloggers of deskundigen in jouw branche
  • Stockfoto’s met een verwijzing naar jouw website
  • Grafieken en tabellen waarmee je data visualiseert
  • Pinbare afbeeldingen
  • Afbeeldingen die op jouw product of merk gericht zijn

Reacties op blogposts
Een zeer makkelijke manier om backlinks te krijgen, is het achterlaten van reacties op blogs. Bovendien is dit een goede manier om andere bloggers te leren kennen.

 

 

 

 


Geef een reactie