Meer web verkeer door bloggen

by

Hoe genereer je meer web verkeer als je weinig blogt?
Heb je een website, maar plaats je niet zo vaak nieuwe blogs? Dan moet je natuurlijk iets bedenken om toch meer websitebezoekers te trekken. Door geregeld nieuwe blogs te plaatsen, trek je meer bezoekers (en klanten) aan. Met blogartikelen laat je zien dat je kennis hebt van je producten of diensten. Iets dat weer betrouwbaar overkomt op websitebezoekers.

Ook als je alleen in je vrije tijd blogt en niet vaak nieuwe blogartikelen plaatst, zijn er manieren om je web verkeer te genereren.

Evergreen content schrijven
Evergreen content is altijd geldig en relevant. Voorbeelden hiervan zijn blogs met tips, recensies of how-to-artikelen. Door een aantal blogs met evergreen content te schrijven kan je weer even vooruit. Je hoeft deze niet achter elkaar op je website te plaatsen, maar kunt er een aantal bewaren voor als je echt helemaal geen tijd hebt om iets te schrijven, maar toch een blog op je website wilt plaatsen.

Eerder geschreven blogs op social media plaatsen
Je krijgt ook meer bezoekers door oude, eerder geschreven blogs op social media te publiceren. Maak hierbij gebruik van hashtags om de aandacht naar je blogartikelen te trekken. WordPress heeft een goede plugin, Revive Old Post, hiermee kan je oude, eerdere geschreven blogartikelen op meerdere social mediasites plaatsen. Een voordeel van deze plugin is, dat deze diverse opties biedt. Zo kun je hashtags selecteren, categorieën uitsluiten en instellen dat de artikelen op diverse tijdstippen op social mediasites worden geplaatst.

De publicatiedatum verwijderen
Verwijder de publicatiedatum bij goede, evergreen blogartikelen. Zo voorkom je dat bezoekers je blog wegklikken als ze zien dat deze al ruim een jaar geleden geschreven is. WordPress heeft een plugin waarmee je de publicatiedatum kunt verwijderen: WordPress Meta and Date Remover. Deze plugin verwijdert in een keer de auteur en de data van alle artikelen. Je kunt ook gebruikmaken van de plugin WordPress Old Post Date Remover.

Reacties plaatsen op andere blogs
Als je weinig blogt, kun je ook meer webverkeer genereren door reacties te plaatsen op andere blogs in jouw branche. Geef je mening of stel vragen. Vaak is het niet eens nodig om een link naar je eigen website of blog in de reacties te plaatsen. Lezers die geïnteresseerd zijn in jouw denkwijze, klikken toch wel op jouw profiel om je blog te bekijken.


Recommended Posts

Geef een reactie