Linkbuilding na Googles’ Penguin update

by

Linkbuilding na Googles’ Penguin update
Wil je externe backlinks naar jouw website creëren? Dan ben je vast al tot de ontdekking gekomen dat dit niet makkelijk is. Tot een aantal jaren geleden was het zeer makkelijk om backlinks te creeren, maar sinds de update van Googles’ Penguin is dit niet meer zo.

Het huidige linkbuilden draait vooral om natuurlijke backlinks. Google wil altijd snel bruikbare resultaten weergeven van datgene waar iemand om vraagt. Deze resultaten worden beter als gebruikers hun waardering voor andere websites uitspreken door een link naar een andere website op hun eigen website te plaatsen. In het verleden werden links vooral verkregen via linkruil of betaalde plaatsing. Het gevolg hiervan was dat veel website pagina’s met een linkoverzicht hadden. Google wilde dit niet meer.

Interne links zijn belangrijk geworden
Penguin richt zich op de pagina’s zelf en minder op een gehele website. Goede interne links zijn dan ook belangrijk geworden, net als goede, relevante content. Als je in je relevante content een link plaatst naar andere relevante content dan pikt Google dit snel op. De zoekmachine waardeert dit. Het houdt in dat een goed, geoptimaliseerde website links krijgt naar andere goede website. Onder een link hangen weer veel goede website, wat de waarde weer verhoogt.

De reeds bestaande links heeft Penguin aangepakt. Zijn je links niet relevant? Dan kun je een tool gebruiken van Google, waarmee je inkomende links kunt verwijderen.


Geef een reactie