Is uw website al voorzien van een SSL certificaat?

by

Wat is een SSL-certificaat?
SSL is de afkorting van de woorden Secure Sockets Layer. Dit betekent dat er een beveiligd laagje wordt geplaatst tussen de server en een internetbrowser. Hierdoor worden je datagegevens beveiligd.

Een SSL-certificaat zorgt voor een versleutelde verbinding tussen de bezoeker en je website. Hiermee worden alle datagegevens veilig verstuurd. Je kunt hierbij denken aan login gegevens, klantinformatie en bankgegevens.

De beveiligde verbinding komt tot stand via het https-protocol van de internetbrowser. Een website met een SSL-certificaat is online alleen (of een gedeelte ervan) te bereiken via https://.

Met een SSL-certificaat geef je jouw website een veilige en betrouwbare uitstraling. Bovendien zorgt een SSL-certificaat ook voor een betere website-optimalisatie. Google heeft aangekondigd dat de zoekmachine beveiligde websites met een SSL-certificaat hoger gaat opnemen in de zoekresultaten ten opzichte van de websites die geen certificaat hebben. Een website met een SSL-certificaat herken je aan een slotje naast het website-adres in de browser of een groene balk in de browser (EV-certificaat).

Als je een webshop of een andere e-commerce website hebt, dan ben je het volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens zelfs verplicht om je website te beveiligen met een SSL-certificaat.

Graag meer weten over ssl certificaten of wilt u er graag een bestellen?

 


Recommended Posts

Comments

  1. uitstekend geschreven, goed werk, dank je!

  2. Thanks, we hebben even je website bekeken en zagen dat je gebruik maakt van lightspeed daar is het geloof ik ook met 1 druk op de knop geregeld toch?

  3. goed artikel, heel erg bedankt

Geef een reactie