Wat is DA en wat is PA?

by

Wat is DA en wat is PA?
Een WordPress website heeft een goede DA en PA nodig. Iets waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord. Toch komt u deze termen steeds vaker tegen. In deze blog leggen wij deze twee begrippen voor u uit.

DA: Domein Autoriteit
DA is de afkorting van Domain Authority, oftewel Domein Autoriteit. Dit is een indicator die u vertelt u hoe uw WordPress scoort in de zoekmachineresultaten. Dit nummer ligt tussen de 1 en de 100 en geeft de waarde van uw website aan. Het cijfer geeft goed weer wat uw positie is in een zoekmachine zoals Google.

Met behulp van DA kunt u de sterkte van uw website goed vergelijken met die van andere websites in uw branche. Google meet uw DA aan de hand van verschillende factoren, zoals het totaal aantal links en de combinatie van het aantal linkende domeinen.

Als u net een WordPress website heeft, dan ligt de DA nog erg laag. Zodra u meer aan linkbuilding heeft gedaan en er vaker naar uw website wordt gezocht, gaat de DA stijgen. De DA-score is gebaseerd op een logaritmische schaal van 100 punten. Het komt erop neer dat het makkelijker is om te stijgen van 10 naar 20 dan van 60 naar 70.

Uw DA kan op diverse manieren worden gestimuleerd. Dit kan bijvoorbeeld door aan linkbuilding te doen en reacties te posten op blogs met een link naar uw website. Verder zijn er nog tal van andere manieren om uw DA te laten stijgen. Als SEO-expert beschikken wij over de juiste kennis en zijn wij op de hoogte van de nieuwste technieken.

PA: Pagina Autoriteit
Naast Domein Autoriteit is er ook nog Pagina Autoriteit (PA). Dit is vergelijkbaar met Domein Autoriteit. Bij PA wordt er een score aan één webpagina gegeven. Het PA-cijfer is geeft aan hoe uw websitepagina in de zoekmachineresultaten scoort. Zo kan het dus zijn dat uw homepagina lager scoort dan een andere pagina van uw website.

Net als bij DA, is de PA-score gebaseerd op een logaritmische schaal van 100 punten. Ook hierbij is het makkelijker om te stijgen van 10 naar 20 dan van 50 naar 60 of van 60 naar 70.

De Pagina Autoriteit is opgebouwd uit verschillende factoren. Het is niet zo gemakkelijk om de PA te laten stijgen. Zo moet een pagina volledig geoptimaliseerd zijn. Het komt er dus op neer dat uw websitepagina goede, unieke content moet bevatten met de juiste keywords. Daarnaast moeten de afbeeldingen geoptimaliseerd zijn en de meta description kloppend zijn. Als SEO-expert is Brandsfactory gespecialiseerd in website-optimalisatie. Wij weten dan ook exact op welke wijze wij uw DA en PA kunnen verhogen, zodat uw WordPress website hoog in de zoekmachineresultaten staat.


Geef een reactie