Fotokeuze voor je website: voorkom deze 5 fouten

by

Fotokeuze voor je website: voorkom deze 5 fouten
Je website is niet compleet zonder de juiste foto’s. Hiermee geef je de bezoekers een nog beter beeld van je bedrijf, je diensten en/of de producten die je aanbiedt. De uitstraling van je website wordt voor een deel bepaald door je fotokeuze. Met foto’s breng je jouw boodschap en visie goed over. Natuurlijk wil je dat het beeldmateriaal op je site perfect past bij je bedrijf en aansluit op de doelgroep.

Helaas zijn er nog veel ondernemers die fouten maken bij het gebruik van afbeeldingen. Om ervoor te zorgen dat jij dit niet doet, hebben wij hieronder de meest veelgemaakte fouten voor je opgesomd.

Geen foto’s gebruiken
‘Less is more’ wordt er vaak gezegd. Minimalistische websites zijn erg overzichtelijk, maar je moet hierin natuurlijk niet overdrijven. Zo kan een nieuws- of blogbericht zonder foto absoluut niet. Een foto bij je afbeelding is namelijk niet alleen bedoeld om je nieuws- of blogbericht mooier te maken, maar ook om de lezer aan te sporen om het bericht te lezen. De foto bij je bericht moet natuurlijk niet het hele beeldscherm vullen. Plaats deze links, rechts of in het midden. Zorg er in ieder geval voor dat de lezer direct kan beginnen met het lezen van het bericht en niet eerst naar beneden moet scrollen.

Veelgebruikte stockfoto’s gebruiken
Natuurlijk wil je dat je website er exclusief en smaakvol uitziet. Gebruik dan ook geen standaard stockfoto’s die op meerdere sites zijn terug te zien. Je site komt dan niet origineel over. Veel website-ondernemers gebruiken veel te vaak zulke standaard stockfoto’s. Iets dat op bezoekers niet echt origineel overkomt. Met stockfoto’s onderscheidt je jezelf dus niet. Om wel op te vallen, is het zaak dat je wat meer tijd besteedt aan een passende foto of video. Eventueel kun je er een aantal laten maken voor je site. Als je dit laat doen, ben je er zeker van dat je website is voorzien van originele, unieke foto’s. Bovendien geef je jouw site dan de juiste uitstraling.

Zwakke afbeeldingen op de homepage
Meestal is de homepage de eerste pagina die bezoekers zien. Het is dus heel logisch dat je hier een goede indruk mee wilt maken. Zorg dan ook voor een goede, originele foto op je homepage. Dus geen standaard stockfoto. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je website het beeldmateriaal kan dragen.

Foto’s van Google halen
Er zijn ook nog veel websitebeheerders die hun foto’s van Google afhalen. Dit is illegaal. Gegooglede afbeeldingen op een website zijn meestal niet bedoeld voor hergebruik. De meeste foto’s mag je alleen op je website plaatsen als je hier een licentie voor hebt aangeschaft. Het beeldmateriaal valt ook nog eens onder auteursrecht. Als je de gegooglede foto’s zomaar op je website plaatst, kun je hier een boete voor krijgen.

Verkeerd beeld overbrengen
Met een slechte foto kun je een verkeerd beeld overbrengen. Op heel wat websites staan slechte foto’s die een verkeerd beeld overbrengen. Voorkom dit en huur een goede fotograaf in die originele foto’s maakt. Foto’s die wel het juiste beeld overbrengen. Met het juiste beeldmateriaal onderscheidt je jezelf ook nog eens van je concurrenten. Bovendien pikt Google websites met goede, unieke en originele foto’s ook nog eens sneller op.

 


Geef een reactie